НОВИНИ

АМ "Хемус": Строежът на лот 2 изостава и обезсмисля работата по лот 3, констатира регионалният министър

bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 13.09.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Регионалният министър Иван Шишков направи инспекция на участък 3 от автомагистрала "Хемус" заедно с представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и държавното дружество "Автомагистрали".

С плащанията на фирмите, работещи по строителството на магистрала „Хемус" на практика е възстановена работата по изграждането на участък 3 разклона на пътя Плевен - Ловеч, заяви Шишков.

Строежът на лот 2 обаче изостава, защото е възложен последен, което на практика обезсмисля работата по лот 3. Министър Шишков заяви още, че на част от лот 3 е било нужно да се направи препроектиране, което не е извършено в нужните срокове и това също е довело до забавяне на строителството.

"Сега ще искаме да бъде направена много точна сметка това забавяне до какво ще доведе. Това, на което може да разчитате от страна на новото ръководство на регионалното министерство и на "Автомагистрали", е, че тези проекти, които са били затлачени, ще бъдат максимално бързо разгледани. Ако всичко е наред, ще бъдат одобрени", заяви министърът.

На строителите на лот 1 и 3 на АМ "Хемус" вече е платено, а от тези, които изграждат лот 2 още се очакват документи. Прогнозата е тези три участъка да бъдат построени в старите срокове.

Репортер: Даниела Цветкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Снимки: МРРБ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна доброволна ваксинация срещу инфекциозни болести в наводнените карловски села
Започна доброволна ваксинация срещу инфекциозни болести в наводнените карловски села
Хебър представи щаба на Камило Плачи
Хебър представи щаба на Камило Плачи