НОВИНИ

Амос Юга: Искаме да сме шампиони на България, а не на зимната подготовка

амос юга цска всяка цена отстрани базел полузесонът зависи
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 24.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга коментира представянето на „армейците“ в контролите на лагера в Турция. Днес футболистите на Саша Илич загуба с 1:3 от австрийския ЛАСК Линц.

"Играхме срещу много сериозен отбор. Първите 10 минути беше трудно, защото не знаехме как да пресираме. След това бяхме на по-добро ниво. Имахме ситуации, бяхме по-агресивни, въпреки че получихме два гола. Първите 15 минути бяха трудни за нас, но във футбола, когато имаш възможност, трябва да вкараш, но ние не успяхме.

Всички сме доволни от лагера, искахме да играем срещу сериозни съперници. Искаме да сме шампиони на България, а не на зимната подготовка. Това е най-важното. Добре е сега да губим, защото няма да се отпуснем в началото на полусезона. Помните какво стана миналата година. Не е добре да губим, трябва да печелим, но така се вижда къде са ни грешките и да ги оправим. Не сме доволни от загубата, но трябва да знаем, че това не е шампионата, а ние искаме да сме шампиони.

Ще опитаме да сме пред Лудогорец. Трудно се става шампион, едва по средата на първенството сме, имаме още много мачове. Най-важни ще са първите срещи, защото ако загубим точки, Лудогорец ще се възползва от това. Трябва да се фокусираме върху себе си. Ако играем както през есента, имаме своите шансове. Ако правим грешки, ще бъде много трудно", заяви Амос Юга.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще успеят ли да оформят срочните оценки в Пловдив?
Ще успеят ли да оформят срочните оценки в Пловдив?
Прокуратурата обвини Стамен Янев за "златните паспорти"
Прокуратурата обвини Стамен Янев за "златните паспорти"