НОВИНИ

Анди Мъри се класира на своя първи финал от 2019 година насам

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 14.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
анди мъри класира своя първи финал 2019 година насам
Слушай новината

Бившият №1 в света Анди Мъри се класира за своя първи финал на турнир от АТР от 2019 година насам, след като надигра в три сета Райли Опелка на полуфиналите в Сидни - 6:7(6), 6:4, 6:4.

По този начин участващият с "уайлдкард" Мъри записа четвърти последователен успех в Сидни и в спора за трофея очаква някой измежду Дан Еванс или Аслан Карацев.

Полуфиналният сблъсък срещу Опелка започна много оспорвано, като в първия сет напълно отсъстваха точките за пробив. В тайбрека отново нямаше голяма разлика между двамата тенисисти, но в крайна сметка след 8-6 точки в своя полза американецът спечели първия сет.

Анди Мъри обаче запази хладнокръвие и още в третия гейм на втората част осъществи първия пробив в срещата, за да поведе с 2:1. До края на сета британецът сервираше безупречно и след 6:4 вкара мача в решителна трета част.

Последният сет отново беше решен от само един единствен пробив, като той отново бе реализиран от Мъри. Това се случи в 9-ия гейм, когато Анди за втори път в срещата спечели подаването на съперника си, за да си осигури аванс от 5:4. Сервирайки за мача, 34-годишният британец не допусна грешка и по този начин се поздрави с успеха след близо 2 часа и половина на корта.

Така, в утрешния ден Анди Мъри ще излезе отново на корта в Сидни в търсене на своята 47-ма титла от турнири на АТР.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внезапна проверка на бойната готовност на руските войски
Внезапна проверка на бойната готовност на руските войски
Иван Гешев пред БНТ: Днес не е ден за политически коментари
Иван Гешев пред БНТ: Днес не е ден за политически коментари