НОВИНИ

Андреа Бочели изпраща музикално послание за вяра, надежда и милосърдие

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:53, 14.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
андреа бочели изпраща музикално послание вяра надежда милосърдие

Големият тенор направи емоционална изповед с новия си албум "Believe" – забележителна колекция от песни, които са го поддържали и вдъхновявали през годините. Включва неиздавана композиция на легендарния Енио Мориконе, дуети с Алисън Краус и Сесилия Бартоли, както и "Gratia Plena" – финалната песен от филма "Фатима". За "Believe": “Концепцията зад албума е базирана на три думи: вяра, надежда и милосърдие. Това са онези три изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи.”

И още една новина дойде след премиерата – за ексклузивен лайвстрийм концерт "Believe in Christmas", който ще се излъчи на живо от Театър Реджо в Парма на 12 декември. В концерта ще се включат специални звездни гости, а постановката е на Франко Драгоне, познат с впечатляващите проекти с Цирк дю Солей.

Новият албум "Believe" и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след "Музика за надежда" – рекордното събитие от катедралата Дуомо в Милано, което събра над 28 милиона зрители в трудното време на корона пандемията. Андреа Бочели вярва, че музиката помага на душата по начин, който кореспондира с най-фините нюанси на човечеството, независимо от индивидуалната вяра: “Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специален COVID кабинет във Варна приема пациенти през почивните дни
Специален COVID кабинет във Варна приема пациенти през почивните дни
Почина Армен Джигарханян
Почина Армен Джигарханян