НОВИНИ

Ангел Ангелов: Отличен 6 плюс за нашите момичета

ангел ангелов отличен плюс нашите момичета
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 13.12.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният треньор на националния ни отбор по бокс за жени Ангел Ангелов постави отлична оценка за изминаващата 2022 година. Олимпийският сребърен медалист от Мюнхен 1972 г. е изключително доволен от представянето на нашите момичета.

В категория до 48 килограма Севда Асенова спечели злато от Европейското първенство в Будва, като достигна и до бронза на Световното в Истанбул. Вицешампионки в Черна гора станаха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), а Станимира Петрова (54 кг) спечели бронзово отличие, като тя зае пето място на турнира в Турция.

„Изключително доволен съм от представянето на нашите момичета. За мен те изпращат една от най-успешните години изобщо в историята на женския ни бокс. Говоря като цялостно представяне, тъй като се вижда, че вече имаме изграден отбор и не разчитаме само на едно или две имена. Разбира се, Севда Асенова заслужава допълнителна похвала. На 37 години, с контузията на коляното, която има, това момиче бе невероятна. Светлана, Станимира, а вече и Вени Поптолева, както и Злати Чуканова, всяка от тях е претендент за медал и за титла. Това се потвърди през цялата година, за която те получават отличен 6 плюс от мен", коментира Ангел Ангелов.

Специалистът е обнадежден, че националките ни ще продължат възходящото си представяне и през следващата година.

„Момичетата ще почиват още малко, след което започваме подготовка за догодина. Много е важна 2023-а, тъй като е предолимпийска и ще се преследват първите квоти за Париж. Оптимист съм, че ще се справим и ще вземем поне две визи още следващата година. Имаме много добър колектив, всеки работи именно за тази цел", констатира още Ангел Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни дъждове в Лисабон, властите обявиха червена степен на тревога
Проливни дъждове в Лисабон, властите обявиха червена степен на тревога
Най-малко 7 души са загинали по време на протестите в Перу
Най-малко 7 души са загинали по време на протестите в Перу