НОВИНИ

Антъни Иванов към БФПС: Рано или късно ще съм пак в басейна, а вие отдавна няма да сте в офиса

антъни иванов купих билет българия идвам държавното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
23:13, 31.01.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Антъни Иванов отново "скочи" срещу Българската федерация по плувни спортове (БФПС), която по време на днешното Общо събрание взе решение да потвърди спирането на състезателните права на атлета за период от три години.

В мотивите си от БФПС посочват, че санкцията на Антъни е била наложена "заради серията медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център".

Самият Иванов също взе отношение по темата, като иронично поздрави управниците за техните действия и директно заяви, че е поредният човек който те искат да смачкат, връщайки лентата назад към допинг скандала отпреди три години, в който трима състезатели от националния отбор бяха хванати със забранения анаболен стероид станозолол - Благой Панайотов, Здравко Баблаков и Светлозар Николов.

Родният плувец обаче даде заявка, че колкото време и да трае наказанието му, рано или късно той отново ще бъде в басейна.

Ето и какво написа Антъни Иванов:

"Поздравявам ви за "единодушното решение" днес. Браво на БФПС, браво на Г-н Часовник, браво на Г-на, който си оставя водката на входа на Диана. Браво на Г-на, който пуши цигари, докато състезателите тренират. Вие "оправихте" българското плуване. Започнахте оправянето му като "спряхте" по-рано стената за един от нормативите ви за Токио и го приключихте с това меко казано "смешно" гласуване. Някъде по средата преливахте и кръв наляво-надясно. Пожелавам ви успех. Радвам се, че всички видяха на какво сте способни, за да спрете един човек, казващ истината за всичко, което правите. Може би повечето хора не знаят, но аз съм просто поредният човек, който вие искате да смачкате, явно 3-те момчета, които "хвърлихте" за допинг вместо другите 3-ма, за които беше проверката не ви бяха достатъчни. Казал съм ви и ще ви кажа и пак. 2 години, 3 години, 5 години, все тая. Рано или късно ще съм пак в басейна, а вие отдавна няма да сте в офиса"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100-годишен шампион по колоездене ще носи олимпийския факел на Игрите в Париж
100-годишен шампион по колоездене ще носи олимпийския факел на Игрите в Париж
Швейцария забранява вноса на руски диаманти
Швейцария забранява вноса на руски диаманти