НОВИНИ

Анте Шимунджа: Имаме мотивация и даваме най-доброто

Анте Шимунджа
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 28.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа бе категоричен, че независимо че тимът му спечели първенството предсрочно, мотивацията е на максимална степен.

Наставникът говори преди домакинството на ЦСКА в събота, 30 април, от 20.00 часа.

„Ние се изправяме срещу отбора, който имаме като противник и не се фокусираме срещу треньора. Знам какво е дербито и какво означава за феновете. Щастлив съм, че имам този шанс да бъда начело на клуба в това предизвикателство. Това е дерби, има много емоции и голям заряд, но ние мислим само да се представим добре“, коментира Анте Шимунджа.

„Когато дойде нов треньор, в началото влива нова енергия в отбора. Мисля, че краткият период не е достатъчен за сериозни промени. Относно селекцията вече имаме разговори със скаутския екип, с г-н Караманджуков, имаме планове, но не е моментът да ги споделям“, добави треньорът.

„Не ме интересува какво мислят хората, защото те не са част от клуба. Те не знаят какво се случва. При нас има мотивация и даваме най-доброто. Най-важното е да сме добри във всеки мач. Шампионатът и купата са два различни турнира. Нашият тим имаше достатъчно мотивация да бъде на финал за Купата на България, но това не беше достатъчно“, уточни Шимунджа, визирайки отпадането от Левски на полуфиналите в турнира.

„Станахме шампиони, защото имаме качествата. И това, че сме с толкова точки напред е заради нашите качества. Ние имаме много млади играчи, които тепърва ще показват възможностите си. Процесът е дългосрочен. Левски е зад нас с 24 точки, това е реалността“, завърши Анте Шимунджа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодателски организации призоваха да се подновят доставките на газ
Работодателски организации призоваха да се подновят доставките на газ
Ливърпул иска да подпише нов договор с Юрген Клоп
Ливърпул иска да подпише нов договор с Юрген Клоп