НОВИНИ

Арда и Локомотив София не се победиха в мач с четири гола и три червени картона

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:41, 21.10.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
арда кърджали локомотив софия дават старт кръг първа лига
Снимка: ПФК Арда Кърджали
Слушай новината

Отборите на Арда Кърджали и Локомотив София завършиха наравно 2:2 в интригуващ първи двубой от 15-ия кръг на Първа лига.

Съставът на Александър Тунчев откри резултата на стадион „Арена Арда“ в 18-ата минута. Лъчезар Котев смени фронта на атаката по левия фланг към Иван Тилев, който центрира с външен фалц в наказателното поле на столичните „железничари“, отбраната на гостите изчисти неубедително и топката отново попадна в краката на Тилев, който с изстрел по диагонала около дъгата на пеналтерията се разписа в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от стража Александър Любенов.

Локомотив София възстанови равенството след половин час игра от дузпа, отсъдена за нарушение на Алекс Петков срещу Димитър Митков в наказателното поле на домакините. Първоначалното главният рефер Волен Чинков отсъди нарушение в атака, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, посочи „бялата“ точка. Зад топката застана потърпевшият Митков, който се разписа в долния десен ъгъл на стража Анатоли Господинов.

„Червено-черните“ осъществиха пълен обрат в 42-ата минута. Антонио Вутов изведе с едно докосване Симеон Славчев отдясно в пеналтерията на Арда. Бившият играч на Спортинг Лисабон пусна успоредно подаване по земя към далечната греда, където връхлитащият Ивайло Найденов с удар от движение се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Господинов.

Ситуацията за кърджалийци се влоши в добавеното време на срещата, когато голмайсторът Иван Тилев бе изгонен от игра с червен картон, след като в рамките на една минута на два пъти бе декориран в жълто.

Девет минути преди края на редовното време Арда изравни чрез Светослав Ковачев, който стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле на гостите от София, пращайки неспасяемо топката в десния ъгъл на вратаря Любенов.

В 83-ата минута бранителят на Локомотив София Матеус Дуарте бе изгонен от игра за втори жълт картон, а съдбата му последва и асистента за втория гол на „червено-черните“ Симеон Славчев в 88-ата минута.

В класирането Локомотив София събра 25 точки и се изкачи на петото място, измествайки оттам Левски, който е със същия точков актив, но „железничарите“ са с предимство от преките двубои. Арда пък заема деветото място с 23 точки от 15 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив без Петър Витанов, но с Евандро и Милош Петрович срешу Левски
Локомотив Пловдив без Петър Витанов, но с Евандро и Милош Петрович срешу Левски
Атанас Пеканов: В България трябва да се вземат отговорни решения
Атанас Пеканов: В България трябва да се вземат отговорни решения