НОВИНИ

Арда спря сушата в Първа лига след драматичен успех над Ботев Пд у дома

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:30, 12.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
арда спря сушата първа лига драматичен успех ботев дома
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали прекъсна серията си от пет поредни двубоя без победа в Първа лига, след като надигра с 2:1 у дома Ботев Пловдив в последния двубой на двата тима от първенството за календарната 2022 година.

С успеха домакините събраха 26 точки на 9-та позиция в класирането, докато Ботев остава 10-ти с актив от 19 пункта.

Мачът в Кърджали определено не започна по най-добрия начин за Арда, тъй като те се оказаха догонващи след 21 минути игра, когато Антоан Бароан стреля от дистанция, а след неумела намеса на стража Анатолий Господинов топката влезе във вратата на "сините", давайки аванс на гостите от Пловдив.

Футболистите на Александър Тунчев опитаха да отговорят още до почивката, като удар на Лъчезар Котев срещна страничния стълб, а малко по-рано пък попадение на Тонислав Йорданов бе отменено заради засада.

Паритетът все пак бе възстановен, когато Котев и Йорданов комбинираха в наказателното поле, а последният от близа дистанция беше точен за 1:1.

Четвърт час преди края на редовното време пък играчите на Ботев трябваше да понесат нов удар, след като Самуел Супрайен бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение в средата на терена и по този начин остави "жълто-черните" с човек по-малко до края на двубоя.

Арда се възползва от численото си превъзходство и в четвъртата минута на добавеното време Ласана Н'Диайе донесе трите точки на кърджалии с първия си гол от 14 мача насам. Любопитното е, че когато за последно малиецът се разписа то той отново го направи срещу Ботев Пловдив при успеха на неговия тим с 2:0 като гост през месец юли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
28 екипа на МВР от цялата страна се съревновават за "Пътен полицай на годината"
28 екипа на МВР от цялата страна се съревновават за "Пътен полицай на годината"
308 са новите случаи на COVID-19 у нас
308 са новите случаи на COVID-19 у нас