НОВИНИ

Арестуваха 56-годишен мъж, обвинен за блудство с 10-годишно момиченце в Търновско

двама юноши години задържани блудство годишно момче
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:20, 25.09.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Горна Оряховица остави за постоянно в ареста 56-годишен мъж, обвинен за блудство с 10-годишно момиченце.

Мъжът е бил задържан след сигнал на родителите на детето. За 56-годишния Станимир Ненков от лясковското село Козаревец има достатъчно данни, че е извършил блудството с 10-годишното момиче, посочи наблюдаващият прокурор Тодор Балабанов и уточни, че обвиняемият е признал за сексуално посегателство и над още едно дете:

"Задържаното лице направи пълни признания. Предстои да бъдат разпитани лица, пострадали от престъплението, които са малолетни и твърде вероятно би било да предстои промяна на квалификацията на деянието в по-тежка", добави наблюдаващият прокурор.

Има данни, че обвиняемият е записвал с телефона си блудствените действия с децата. Станимир Ненков и неговият адвокат отказаха коментар.

56-годишният мъж е тракторист в една от земеделските кооперации в село Козаревец. Неговият работодател Георгина Недева заяви:

"Никога не сме допускали такова нещо. Пиеше, но в работата си беше добър. Когато разбрах, останахме много учудени, че има такъв човек".

Ако преквалифицираното обвинение за посегателство над повече от едно дете се докаже, мъжът го грози затвор от 5 до 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Бозуков: 2 млн. лв. допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите
Министър Бозуков: 2 млн. лв. допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите
В шест области вече е преброено над 50% от населението
В шест области вече е преброено над 50% от населението