НОВИНИ

Арестуваха за нерегламентирано парти собственик на заведение в Костандово

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 24.01.2021
5562
Чете се за: 02:07 мин.
Регионални
Слушай новината

Собственик на заведение в Костандово бе задържан за нерегламентирано събиране на много хора на закрито. Проверка на полицията е установила, че в неговия кафе-аператив са се събрали да празнуват 36 души.

Собственикът на заведение в Костандово престоя 24 часа в ареста заради нарушение на противоепидемичните мерки. Заплашва го лишaвaнe oт cвoбoдa дo пeт гoдини и глoбa oт дeceт дo пeтдeceт xиляди лeвa. Петър Томанов обаче не смята, че е извършил нарушение.

"Знам, че не бива, просто не работеше с клиенти, ние си работехме, защото имах повод и семейно парти си направихме в тесен кръг", каза собственикът на заведението Петър Томанов.

Обяснява, че заедно с роднини се събрали да отбележат личен празник.

Вие бяхте ли?

"Бяхме, значи просто едно събиране направихме и все едно се утрепали човек", каза Сийка Томанова.

Полицията получила сигнал за нарушението. Пристигналият патрул попадал на група от 21 възрастни и 15 деца, струпани в тясното пространство на кафе-аператива.

Домакините на празника дори не са имали време да разчистят след внезапното прекъсване на нелегалното парти и може да се види дори какво са консумирали.

Още с влизането в сила на противоепидемичните мерки всички собственици на заведения в Пазарджишко са били предупредени от полицията, че трябва да затворят за клиенти.

"И този собственик преди това е бил уведомен, че не е правомерно да работи предвид наложените ограничения", каза говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

На всички пълнолетни, присъстващи на празненството, ще бъдат съставени актове за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването освен за струпване на много хора и за неносене на маски на обществени места.

Автор: В. Ачева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС ще застави доставчиците на ваксини да спазят договорите си
ЕС ще застави доставчиците на ваксини да спазят договорите си
Лара Гут-Бехрами триумфира в Супер-Г в Кран Монтана
Лара Гут-Бехрами триумфира в Супер-Г в Кран Монтана