НОВИНИ

Арина Сабаленка е уверена, че е готова да спечели този път титлата на US Open

Беларускинята достигна до полуфиналите през последните три години, включително и финала през миналата, но все още няма титла от US Open.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:04, 24.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Арина Сабаленка е уверена, че е готова да спечели този път титлата на US Open
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световната номер две Арина Сабаленка, заяви, че загубите на Откритото първенство на САЩ са я мотивирали да работи още по-упорито.

Тя достигна до полуфиналите през последните три години, включително и финала през миналата, но все още няма титла от любимия си турнир от Големия шлем, както самата тя определя US Open.

"Не мисля, че съм недовършила нещо тук, но тези тежки загуби определено ме мотивираха много да работя упорито и да подобрявам неща, които не работеха през предишните години“, сподели Сабаленка, която загуби от Коко Гоф финала през 2023 г.

"Всеки път, когато идвам тук, наистина се надявам на най-добрия резултат. Наистина се надявам един ден да се радвам да вдигна този красив трофей“, каза още втората в света.

За да се подготви за сезона на твърда настилка, двукратната действаща шампионка на Australian Open си взе почивка по средата на годината, за да се възстанови от контузия в рамото, която я извади от Уимбълдън. И явно това имаше резултат. Беларускинята вдигна купата в Синсинати.

„Тази малка почивка беше много необходима. Но наистина съм щастлива, че в Синсинати нещата се получиха за мен и се надявам да нямам повече такива травми", обясни Сабаленка.

В Ню Йорк беларускинята я очакват потенциални сблъсъци със защитаващата титлата си Коко Гоф на полуфиналите и номер едно в света Ига Швьонтек на финала.

Но 26-годишната Сабаленка, която може да се похвали със силен сервис, агресивна игра на основната линия и експлозивни удари знае, че това би и помогнало да спечели трета титла от Големия шлем.

„Начинът, по който играя в момента, ме кара да се чувствам наистина горда, защото знам колко усърдно работя. Всичко това ми носи само положителни емоции. Освен това, когато виждам как подобрявам елементи в играта си, това ме вдъхновява да работя още по-усилено и да стана още по-добра", каза още Сабаленка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Подвигът на българските опълченци е стожер на националната памет
Президентът Радев: Подвигът на българските опълченци е стожер на националната памет
Връщане на водомер с прахосмукачка: Кражби и разхищение на питейна вода разкриха в Петричко
Връщане на водомер с прахосмукачка: Кражби и разхищение на питейна вода разкриха в Петричко