НОВИНИ

Арина Сабаленка сломи олимпийската шампионка за трети пореден трофей в Ухан

Поставената под №1 в схемата се наложи над Цинуън Джън с 6-3, 5-7, 6-3.

Арина Сабаленка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 13.10.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Арина Сабаленка триумфира на тенис турнира в Ухан, Китай, след като пречупи съпротивата на местната фаворитка и олимпийска шампионка от Париж Цинуън Джън за крайното 6-3, 5-7, 6-3. Битката между двете тенисистки продължи около два часа и 40 минути.

Сабаленка, поставена под №1 в схемата, която на полуфинали прекъсна победната серия на Коко Гоф, започна по-уверено финала и след силна игра на собствен сервис, проби веднъж китайката в шестия гейм, за да дръпне в сетовете. Беларускинята проби в началото на втората част, но този път Джън върна брейка. Представителката на домакините продължи с ренесанса в играта си и проби за 5-3, но Сабаленка направи рибрейк в последния възможен момент. Въпреки това, фаворитката в спора за трофея се пропука още веднъж и това позволи на Джън да възстанови паритета. Сабаленка реагира като ужилена и стартира ударно решителния сет с два пробива - 3-0. Джън върна единия, но допусна нов такъв в седмия гейм. Сабаленка бе пробита, сервирайки за мача и титлата, но след това направи брейк, с който сложи край на срещата.

Сабаленка завоюва четвърта титла през годината след тези на Аустрелиън Оупън, където отново спря Джън, Синсинати, US Open и сега в Ухан. Тя има и три загубени финала в Бризбън, Мадрид и Рим. Триумфът в Ухан е общо 17-и в кариерата на Сабаленка, която грабна трети пореден трофей от турнира след 2018 и 2019 - тя има 17 последователни успеха в китайския град.

22-годишната Джън остава с четири трофея в колекцията - два пъти в Палермо, и по веднъж в Джънджоу и на Игрите в Париж, където победи убедително Дона Векич в два сета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан надхитри Черно море във Варна
Балкан надхитри Черно море във Варна