НОВИНИ

Арсенал излезе на четири точки пред Манчестър Сити след победа в дербито на Северен Лондон

В другия мач по същото време Борнемут направи класическа победа срещу Брайтън.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
18:20, 28.04.2024
Чете се за: 04:32 мин.
Спорт
Арсенал излезе на четири точки пред Манчестър Сити след победа в дербито на Северен Лондон
Слушай новината

Арсенал боядиса Северен Лондон червен след победата като гост с 3:2 срещу големите им съперници Тотнъм в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" показаха различно лице днес - те предадоха притежанието на топката на техните домакини, но благодарение на светкавичните контраатаки и преимуществото във въздуха се поздравиха с нови три точки към техния актив в битката им за трофея във Висшата лига.

Гостите откриха резултата в 15-та минута след автогол на Пиер-Емил Хьойберг, който без да иска засече центрирането от ъглов удар на Букайо Сака в собствената си мрежа.

В 22-та минута след още едно центриране от ъглов удар, този път за Тотнъм, топката не бе изчистена добре от защитниците на Арсенал и попадна в краката на Педро Поро. Изстрелът на десния краен защитник на "шпорите" летеше далеч от вратата, но след няколко рикошета в играчите на гостите, най-бърз до топката бе Мики ван де Вен, който успя да преодолее вратаря на "артилеристите" Давид Рая, но голът му бе отменен, след като нидерландецът е бил в положение на засада при шута на Поро.

Очевидно това положение зареди положително футболистите на Арсенал, които само пет минути по-късно удвоиха преднината си с гол на Букайо Сака. Англичанинът и Кай Хаверц успяха да изнесат топката от тяхното половина и след дългия извеждащ пас на германеца, Сака успя с технично движение да постави топката на удобния си ляв крак и да я вкара в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Гилермо Викарио.

В 38-та минута, след поредно статично положение, Кай Хаверц засече центриране на Деклан Райс, за да направи резултата класически.

Двубоят изглеждаше сигурен за гостите, но след рутинно подаване към Давид Рая, той не успя да изнесе топката, която стигна до централния защитник на домакините Кристиян Ромеро, който бе на точното място да върне интригата в двубоя в 64-та минута.

"Шпорите" завързаха мача още повече, след като получиха дузпа при нарушение на Деклан Райс срещу Бен Дейвис. Ритникът, който получи играчът на домакините, не бе забелязан от главния съдия Майкъл Оливър първоначално, но след преразглеждане на ситуацията бе отсъден наказателен удар, който бе реализиран от капитана на Тотнъм Хюн-мин Сон.

В оставащите минути, домакините имаха няколко добри шанса да изравнят резултата, но Арсенал успя да удържи на "бялото" нападение и да затвори поредния класически мач от дербито на Северен Лондон.

"Артилериситите" вече са с актив от 80 точки, три двубоя преди края на редовния сезон във Висшата лига, на четири пункта, но и с два мача повече от вторите Манчестър Сити, които днес гостуват на Нотингам Форест. Следващият двубой на Арсенал е домакинство на Борнемут.

С днешната загуба Тотнъм остават на седем точки зад четвъртия Астън Вила, но и с два мача по-малко. Следващият двубой на "шпорите" е още едно Лондонско дерби - гостуване на Челси.

В другият мач по същото време Борнемут направи класическа победа срещу Брайтън. Головете за домакините бяха дело на Маркос Сенеси, Енес Юнал и Джъстин Клуйверт.

"Черешките" заемат десетата позиция, с четири точки и мач повече от днешните им гости, които са 12-ти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влошава ли се обстановката на фронта в Украйна?
Влошава ли се обстановката на фронта в Украйна?
Благотворително дрифт шоу събра средства за лечение на млад мъж, пострадал при катастрофа
Благотворително дрифт шоу събра средства за лечение на млад мъж, пострадал при катастрофа