НОВИНИ

Арсенал обърна Юнайтед с гол в 90-ата минута и запази аванса си от пет точки преди Сити

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:39, 22.01.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
арсенал обърна юнайтед гол ата минута запази аванса пет точки сити
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Арсенал обърна Манчестър Юнайтед от 0:1 до 3:2 в дербито от 21-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ откриха резултата на стадион „Емирейтс“ в Лондон в 17-ата минута след грешка на полузащитника на „артилеристите“ Томас Партей, който загуби топката в половината на домакините, а тя стана притежание на Маркъс Рашфорд, който напредна към наказателното поле и з плътен изстрел зад дъгата на пеналтерията прати топката в долния десен ъгъл на Аарън Рамсдейл.

Съставът на Микел Артета възстанови равенството в 24-ата минута. След многоходова акция в „червено-бяло“ отляво пред наказателното поле на Юнайтед, капитанът на Арсенал Гранит Джака центрира меко във вратарското поле на стража Дави Де Хеа, където включилият се от дълбочина нападател Едуард Нкетия с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

„Топчиите“ направиха пълен обрат в срещата в 53-ата минута след страхотни индивидуални действия на Букайо Сака. Английският национал получи топката по десния фланг в половината на гостите от Манчестър, освободи си място по диагонала и с коварен изстрел прати топката в далечния долен десен ъгъл на стража Де Хеа.

Минута преди да изтече един час игра Манчестър Юнайтед изравни. След центриране от ъглов удар на Кристиан Ериксен в наказателното поле на Арсенал, вратарят Рамсдейл се опит да улови кълбото, но го изпусна и от дъгата на вратарското поле Лисандро Мартинес с плонж с глава прехвърли вратаря на домакините, пращайки топката в мрежата.

Арсенал нанесе решителния си удар в последната минута от редовното време, когато новото попълнение Леандро Тросар изведе Зинчеко отляво в наказателното поле на „червените дяволи“, а украинецът от движение пусна успореден пас по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Мартин Йодегор нанесе мек изстрел, който се преобразува в подаване към Еди Нкетя и нападателят на домакините с едно докосване я прати в мрежата, оформяйки крайния резултат.

В класирането Арсенал е лидер с 50 точки, с пет пункта пред шампиона Манчестър Сити, който е втори. Манчестър Юнайтед е четвърти с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на икономиката прогнозира инфлацията да стане едноцифрена през април - май
Министърът на икономиката прогнозира инфлацията да стане едноцифрена през април - май
Украйна отбелязва Деня на обединението, Борис Джонсън посети Киев
Украйна отбелязва Деня на обединението, Борис Джонсън посети Киев