НОВИНИ

Арсенал отказа Манчестър Юнайтед от четвъртото място

арсенал отказа манчестър юнайтед четвъртото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 23.04.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арсенал постигна победа с 3:1 при домакинството си на Манчестър Юнтайтед в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига.

"Артилеристите" откриха резултата още в третата минута. Гранит Джака центрира отляво в наказателното поле на "червените дяволи", където Алекс Телес и Рафаел Варан не успя да изчистят топката, а тя попадна в краката на Букайо Сака. Английският национал стреля по диагонал в далечния долен десен ъгъл на вратата, стражът Давид Де Хеа изби, но при добавката Нуно Тавареш вкара в опразнената врата.

В 27-ата минута съставът на Микел Артета удвои преднината си. Йодегоор изведе Сака в пенатерията на Манчестър Юнайтед, а Диого Далот извърши нарушение срещу полузащитника на Арсенал и главният рефер Крейг Поусън посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият Сака, който прати топката в обратния долен десен ъгъл на Де Хеа.

Гостите намалиха изоставането си в 34-ата минута, когато Неманя Матич центрира по диагонал отляво в наказателното поле на Арсенал, където на втора греда Кристиано Роналдо засече и прати топката точно под горната греда на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

Десетина минути след началото на втората част "червените дяволи" също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Тавареш. С изпълнението на дузпата се нагърби Бруно Фернандеш, вместо обичайният изпълнител Кристиано Роналдо, и стреля, но топката се отби в страничния стълб и излезе в аут.

Крайното 3:1 в полза на "топчиите" оформи капитанът Джака в 71-ата минута с далечен изстрел от над 25 метра, който свари неподготвен вратаря на Юнайтед.

В класирането Арсенал е четвърти с 60 пункта, на 3 повече от петия Тотнъм и на цели 6 точки пред шестия Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж рани 11 души при нападение с нож в Англия
Мъж рани 11 души при нападение с нож в Англия
Премиерът Кирил Петков посети Пловдив на Велика събота
Премиерът Кирил Петков посети Пловдив на Велика събота