НОВИНИ

Арсенал отново начело във Висшата лига след обрат срещу Астън Вила

арсенал отново начело висшата лига обрат астън вила
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 18.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал спечели трудно с 4:2 след обрат като гост срещу Астън Вила в първи двубой от 24-ия кръг във Висшата лига на Англия. Късна драма позволи на лондончани отново да се изкачат на първо място в класирането в английския шампионат, изпреварвайки поне временно Манчестър Сити. 

Домакините от Бирмингам повеждаха на два пъти в резултата, но не успяха да вземат нищо от мача. В петата минута Оли Уоткинс с шут в далечния ъгъл даде преднина за Астън Вила, а само 7 минути след това удар на Еди Нкетия с глава беше отклонен в гредата от Тайрън Мингс.

Арсенал изравни чрез Букайо Сака в 16-ата минута, но точно четвърт час след това Филипе Коутиньо реализира първия си гол през кампанията, давайки нова преднина в полза на домакините. 

В 56-ата минута нов опит за изравняване на Еди Нкетия срещна гредата, а логичното се случи пет минути след това, когато Олександър Зинченко направи 2:2 след прецизен изстрел. 

Осем минути преди изтичане на редовното време удар на Леон Бейли също се отби в гредата зад Арън Рамсдейл, а в допълнително време удар на Жоржиньо попадна в гредата и след това срещна главата на вратаря Емилиано Мартинес, влизайки за трети път в мрежата на Астън Вила.

В осмата минута на продължението Арсенал стигна и до четвъртото си попадение, негов автор стана Габриел Мартинели. Лондончани прекъснаха серия от четири поредни мача без победа и вече имат 54 точки на първо място.

Астън Вила допусна трето последователно поражение и е на 11-та позиция в подреждането.

Пъ-късно днес шампионът Манчестър Сити гостува на Нотингам Форест и при успех ще си върне лидерската позиция във Висшата лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болоня излъга Сампдория с късен гол
Болоня излъга Сампдория с късен гол
С 10 души Селта Виго измъкна точка при визитата си на Реал Сосиедад
С 10 души Селта Виго измъкна точка при визитата си на Реал Сосиедад