НОВИНИ

Арсенал победи минимално Лестър и дръпа с пет точки на върха във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:50, 25.02.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
арсенал победи минимално лестър дръпа пет точки върха висшата лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Арсенал постигна минимална, но ценна победа с 1:0 при визитата си на Лестър Сити в двубой от 25-ия кръг на английската Висша лига.

„Артилеристите“ отбелязаха попадение в 26-ата минута, но то бе отменено след намеса на ВАР. Вратарят на домакините Дани Уорд увисна след центриране от ъглов удар в наказателното поле на „сините“, топката стигна до далечната греда, където Гранит Джака върна кълбото на границата на наказателното поле на Лестър за Леандро Тросар, който с мощен удар прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата. Голът бе отменен заради нарушение на бранителя на Арсенал Бен Уайт срещу стража Уорд.

Пет минути по-късно „лисиците“ пратиха топката в мрежата на Арсенал, но и това попадение бе отменено. Грешка на Зинченко в центъра на терена позволи на Тете да изведе в коридор Келеши Ихеаначо, който останал очи в очи с вратаря Аарън Рамсдейл, прати топката покрай стража, но голът бе незачетен заради засада на Ихеаначо.

Арсенал откри резултата в първата минута на второто полувреме, когато Габриел Магаляеш изрита топката дълбоко в половината на Лестър, където по левия фланг Тросар овладя, пусна кълбото между краката на Хари Сутер за Габриел Мартинели, който нахлу в наказателното поле на домакини и с диагонален изстрел по земя се разписа в далечния долен ляв ъгъл на стража Дани Уорд.

В класирането тимът на Микел Артета е лидер с 57 точки, на пет пункта преднина пред шампиона Манчестър Сити, който е втори. „Гражданите“ обаче са с мач по-малко. Лестър пък е 14-и в подреждането с 24 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Кличко управлява лично танк "Леопард 2"
Владимир Кличко управлява лично танк "Леопард 2"
НДСВ одобри листите си за парламентарните избори
НДСВ одобри листите си за парламентарните избори