НОВИНИ

Арсенал разгроми Тотнъм в дербито на Северен Лондон

арсенал разгроми тотнъм дербито северен лондон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 26.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал победи Тотнъм с 3:1 в лондонското дерби от шестия кръг на Висшата лига. Емил Смит Роу, Пиер-Емерик Обамеянг и Букайо Сака се разписаха преди почивката. Хюн Мин Сон отбеляза почетното попадение за гостите.

Възпитаниците на Микел Артета наложиха домакински натиск и се разписаха в 12-ата минута. Емил Смит Роу засече центриране по земя на Букайо Сака и направи резултата 1:0. Англичанинът е най-младият футболист на Арсенал, който се разписва в дербито на Северен Лондон от Алек-Окслейд Чеймбърлейн насам.

В 27-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг удвои преднината на “топчиите”. Нападателят завърши скоростна акция за домакините с изстрел в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

“Шпорите” капитулираха тотално в 34-ата минута, когато допуснаха ново попадение. Букайо Сака завърши индивидуален пробив от дясно с точен удар, с който преодоля Юго Лорис. Англичанинът е най-младият футболист, който се отчита с гол и асистенция в сблъсъка за Северен Лондон.

Тотнъм допуска 3 или повече гола в 3 поредни шампионатни мача за пръв път от септември 2003 г. насам.

След почивката гостите заиграха по-добре, но стигнаха само до почетно попадение, дело на Хюн Мин Сон, който засече центриране на Серхио Регилон за 3:1.

Арсенал задмина градския си опонент в таблицата по голова разлика. И двата тима имат 9 точки, но “артилеристите” са в горната половина на класирането, заемайки 10-ото място. Тотнъм е 11-и.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио победи в дербито за Рим
Лацио победи в дербито за Рим
Лудогорец се върна на победния път
Лудогорец се върна на победния път