НОВИНИ

Арсенал също загуби почва в битката за Висшата лига

"Артилериситите" загубиха за втори път от Астън Вила през сезона, този път като домакин с 0:2.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
20:40, 14.04.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
арсенал също загубиха почва битката висшата лига
Слушай новината

Арсенал ще завърши 33-я кръг от Висшата лига на второто място, след загубата на "Емиратс" с 0:2 от Астън Вила. Това е втора загуба този сезон за домакините срещу този съперник, след загубата на "Вила Парк" с 0:1.

С тази победа гостите подсилиха шансовете си да играят догодина в Шампионската лига.

"Артилеристите" се доближиха до откриването на резултата на няколко пъти чрез Кай Хаверц и Габриел Жезус, но завършващият удар бягаше на футболистите на Микел Артета.

В 39-та минута Оли Уоткинс се възползва от неразбирателство между Габриел Магаляеш и Олександър Зинченко, но ударът му срещна страничния стълб.

Още в следващото нападение Арсенал също бе близо до попадение, след като бившият вратар на домакините Емилиано Мартинес спаси изстрел от вратарското поле на Леандро Тросар, а Букайо Сака не успя да се разпише от добавката.

Натискът на "артилеристите" не спря до тук и минута по-късно отново удар на английското крило профуча покрай вратата на Вила.

Малко след един час игра, красив изстрел на Юри Тилеманс намери първо напречната, а след това и страничната греда, на вратата пазена от Давид Рая.

Двубоят бе решен в рамките на три минути, след като Лион Бейли откри резултата в 84-та минута. Ямаецът остана непокрит, след като защитниците на Арсенал не успяха да се справят с центриране на Лука Дин.

Юри Тилеманс показа прекрасната си техника още веднъж с пас, който намери Оли Уоткинс. За англичанинът остана лесното и с прехвърлящ удар, оформи крайното 2:0.

Тежката програма на "артилеристите" продължава в сряда с реванша им от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Във Висшата лига отборът воден от Микел Артета е с актив от 71 точки, две по-малко от новия стар лидер Манчестър Сити.

Астън Вила са вече с 63 пункта и си върнаха четвъртата позиция от Тотнъм, които са с три по-малко, но и мач по-малко. На "виланите" също им предстои пътуване в Европа за четвъртфиналния им сблъсък с Лил от Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: Обсъждаме санкции за Иран за програмите за дронове и ракети
Урсула фон дер Лайен: Обсъждаме санкции за Иран за програмите за дронове и ракети
Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика в Доха поради контузия
Еди Пенев ще пропусне Световната купа по спортна гимнастика в Доха поради контузия