НОВИНИ

Арсенал взе своето от Виена след труден обрат, Партей дебютира за "артилеристите"

арсенал взе своето виена труден обрат
bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 23.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол

Отборът на Арсенал записа победа в първия си мач от група "B" на Лига Европа, след като "артилеристите" постигнаха пълен обрат (2:1) при гостуването си на Рапид във Виена.

Двубоят не бе никак лек за отбора на Микел Артета, който изпита сериозни затруднения срещу тактически грамотния си съперник.

Домакините стояха много добре на терена до 70-ата минута и упражняваха хубав футбол, който за малко да донесе повече дивиденти на австрийците.

Дебют за Арсенал направи новото попълнение Томас Партей, който се включи силно и изигра пълни 90 минути.

Таксиархис Фунтас даде изненадваща преднина на "зелено-белите" в 51-ата минута. Гръцкият нападател се възползва от грешка на вратаря Бернд Лено, която в последствие наказа сурово.

В 70-ата минута Давид Луиз възстанови паритета с глава след центриране от пряк свободен удар на Никола Пепе. Този път грешна преценка показа стражът на Рапид Ричард Щребингер, който тръгна да излиза при наличието на трима защитници и бе изпреварен от бразилския защитник.

В последствие мениджърът на Арсенал Микел Артета направи няколко ключови промени. В игра се появиха Пиер-Емерик Обамеянг и Ектор Бейерин, които внесоха много повече острота и бързина в състава на "топчиите".

Така се стигна до 74-ата минута, когато смените бързо оказаха влиянието си и Арсенал постигна пълен обрат. Хубава отборна комбинация между Мохамед Елнени и Ектор Бейерин завърши с прострелно подаване по земя за Обамемеянг, който не сбърка от близка дистанция.

До края на мача опитите на Рапид да вземе нещо от срещата не бяха достатъчно настъпателни и в крайна сметка макар и трудно гостите от Лондон подпечатаха успеха си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19
От Клуж се оплакаха, че българските феновете не спазвали мерките срещу COVID-19
Затвориха съда в Благоевград заради случай на коронавирус
Затвориха съда в Благоевград заради случай на коронавирус