НОВИНИ

Артета: Много е трудно за Йозил да се върне в отбора

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 24.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
артета трудно йозил върне отбора

Старши-треньорът на Арсенал призна, че е „много трудно“ за Месут Йозил да се върне обратно сред титулярите на Арсенал.

Германецът остана извън групата на свия тим за четвърта поредна среща при снощния успех на "артилеристите" с 2:0 като госи на Лестър, в мач от турнира "Карабао Къп"

„Топчиите“ правят впечатляващ старт на сезона след спечелиха първите си две срещи във Висшата лига и надвиха Ливърпул в битката за Къмюнити Шийлд миналия месец.

Всеки един от тези успехи дойде без Месут Йозил, чиито затруднения продължават и под ръководството на Артета. 31-годишният футболист не е играл за лондончани след рестарта на миналия сезон през юни и все още няма официална среща тази кампания, което означава, че последният му двубой датира от 7 март.

На въпрос относно отсъствието на германеца, чийто договор изтича в края на настоящата кампания, Артета заяви:

„Тимът еволюира, виждате на какво ниво са останалите. Искаме да продължим по възходяща линия развитието си и да играем по-добре с всеки изминал мач. Щастлив съм от представянето им, те правят нещата трудни за треньорския щаб при избора на селекцията. Избираме тези, които вярваме, че са най-подходящи за всеки отделен двубой“.

„Нещата не са трудни само за Месут. Разбирам и уважавам въпросите ви, но се опитвам да си върша работата по възможно най-честен и справедлив начин. Опитвам се да избера играчите, които, според мен, са в най-добра кондиция“, заяви испанският мениджър на „артилеристите“.

Следващият мач за Арсенал е в понеделник, когато в голямото дерби от 3-ия кръг на Висшата Лига, "топчиите" гостуват на шампиона Ливърпул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бах: Олимпиадата в Токио може да се проведе и без ваксина срещу COVID-19
Бах: Олимпиадата в Токио може да се проведе и без ваксина срещу COVID-19
Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери
Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери