НОВИНИ

Аржентина и Бразилия победиха в гостувания, Меси се размина с фатална контузия

аржентина бразилия победиха гостуваня меси размина фатална контузия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 03.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилия и Аржентина постигнаха очаквани победи в снощните квалификационни мачове за Световното първенство в Катар през 2022 г. “Селесао” надви Чили с 1:0, а “Гаучосите” се наложиха над Венецуела с 3:1.

Звездите на двата тима Лионел Меси и Неймар останаха на терена до края на срещите. Бразилецът получи жълт картон в добавеното време на мача, а съотборникът му в Пари Сен Жермен Меси се размина с коварна контузия.

Точен за бразилския национален отбор бе футболистът на Фламенго Евертон Рибейро. Неймар бе изведен очи в очи със стража на Чили Клаудио Браво, но ударът му бе спасен. Рибейро обаче се ориентира най-добре и бе точен при добавката.

В другата по-интересна среща за вечерта възпитаниците на Лионел Скалони контролираха случващото се в мача. Най-интересната ситуация в срещата бе в 32-ата минута. Появилият се преди едва 7 минути на терена Адриан Мартинес за малко не счупи крака на Меси след брутално влизане с бутоните напред. След преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР, защитникът на Венецуела бе изгонен с директен червен картон.

В добавеното време на първата част Лаутаро Мартинес откри резултата за гостите.

След почивката Хоакин Кореа удвои преднината на Аржентина в 71-ата минута, като този път Мартинес се отчете с асистенция. Три минути по-късно Анхел Кореа също бе точен. Почетното попадение за домакините бе дело на Йеферсон Сотелдо след изпълнение на дузпа две минути преди последния съдийски сигнал.

Бразилия е лидер в класирането с пълен актив от точки, след 7 изиграни мача. Аржентина заема втората позиция с 15 пункта.

Останалите срещи от надпреварата:

Еквадор – Парагвай 2:0

Перу – Уругвай 1:1

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!ю

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България излиза за победа срещу Черна гора на старта на ЕвроВолей 2021
България излиза за победа срещу Черна гора на старта на ЕвроВолей 2021
Валери Божинов благодари на всички „сини сърца“, дори и на Мъри Стоилов
Валери Божинов благодари на всички „сини сърца“, дори и на Мъри Стоилов