НОВИНИ

Аржентинските медии в защита на Меси: Той беше голямата фигура на отбор, който никога не е бил отбор

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
15:21, 03.05.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
меси отхвърлил оферта саудитския хилал 400 милиона евро година
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Аржентинската преса не пропусна да реагира на санкцията, наложена на Лионел Меси от Пари Сен Жермен.

Френският клуб санкционира Лионел Меси заради пътуването му до Саудитска Арабия веднага след мача с Лориен, който ПСЖ загуби с 1:3, за което стана ясно, че той не е получил разрешение от клуба. Световният шампион с Аржентина е наказан с изваждане от състава за период от две седмици, а също така няма да получава и заплата.

Ден след това, местните медии излязоха в защита на своя национален герой, отстранен от столичния клуб за няколко дни.

„Високо напрежение. Безумно наказание!”, пише на първа страница спортният ежедневник „Olé”, със снимка на Меси, облечен с фланелката на ПСЖ.

„Санкцията изглежда твърде тежка, защото говорим за най-добрия играч в света, с образцово поведение по време на кариерата си, независимо дали в националния отбор, в Барселона или сега в ПСЖ“, обясняват журналистите на изданието в статия в подкрепа на аржентинеца.

Според тях ПСЖ ускорява почти обявения край на кариерата на Меси в Париж, внушавайки на френските медии, че вече не иска да поднови договора на аржентинеца.

„Аржентинецът беше голямата фигура на отбор, който никога не е бил отбор“, написаха още от "Olé" в друга статия.

Лионел Меси се развежда с ПСЖ“, отбелязва „La Capital“, всекидневник, публикуван и разпространяван в Росарио, родното място на играча.

35-годишният нападател се появява и на корицата на "Dario Popular", популярен таблоид с близо 100 000 тираж в страната. „ПСЖ санкционира Меси и отваря изхода за него“, пише изданието.

Всекидневникът "La Nación" повдига друг въпрос: "Дали ПСЖ щеше да направи това, ако той и Меси бяха спечелили Шампионската лига?"

Медиите в Аржентина също правят сравнение между лечението, оказано на Неймар, и това на аржентинеца, като смятат, че "ПСЖ не е показал по отношение на Меси същото снизхождение, както при повечето случаи на Неймар и неговите пътувания до Бразилия за карнавали или семейни рождени дни”.

"La Nación" завършва: "Когато Меси направи равносметка на двата си сезона във Франция, най-голямата му усмивка ще бъде при споменаването на най-голямата му мечта: да бъде световен шампион с аржентинския отбор."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Тодоров, НСлС: Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка
Ясен Тодоров, НСлС: Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка
19-годишен, убил майка си, е задържан в Ловеч
19-годишен, убил майка си, е задържан в Ловеч