НОВИНИ

Ашли Барти откри сезона с титла в Аделаида

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:43, 09.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
ашли барти откри сезона титла аделаида
Слушай новината

Световната №1 в тениса Ашли Барти направи най-добрия възможен старт на своя тенис сезон и ознаменува завръщането си на корта със спечелването на титлата на турнира от сериите WTA 500 в Аделаида.

На финала австралийката надигра с 6:3, 6:2 Елена Рибакина от Казахстан, с което си заслужи своята 14-та титла от WTA и втора в Аделаида.

В първия сет Барти първа трябваше да спасява точки за пробив, като това се случи в седмия гейм, когато тя изостана с 15:40. Световната №1 обаче спечели четири поредни разигравания, с които измъкна гейма, а още в следващата част проби подаването на Рибакина за аванс от 5:3. Сервирайки за сета, австралийката нямаше трудности и след 29 минути игра поведе в резултата.

Във втората част Барти започна ударно и след два поредни пробива набързо поведе с 4:0. До края шампионката от миналогодишния Уимбълдън нямаше никакви проблеми и след 6:2 сложи точка на спора.

И за Ашли Барти, и за Елена Рибакина сега предстои участие на друг турнир от сериите WTA 500 - в Сидни, като това ще бъде последният им турнир преди началото на Australian Open.

Междувременно Аманда Анисимова спечели титлата от WTA 250 турнира в Мелбърн, след като във финала надви със 7:5, 1:6, 6:5 Аляксандра Саснович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева: Ще заведем дело срещу Бойко Рашков за клевета
Екатерина Захариева: Ще заведем дело срещу Бойко Рашков за клевета
Александър Симидчиев: 70% по-малко хора влизат в болница заради ваксините
Александър Симидчиев: 70% по-малко хора влизат в болница заради ваксините