НОВИНИ

Аслан Карацев изхвърли Даниил Медведев от турнира в Мадрид

Аслан Карацев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:50, 02.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниил Медведев отпадна от силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като загуби от сънародника си Аслан Карацев в два сета – 6:7 (1), 4:6 след час и 40 минути игра.

Поставеният под номер 2 в основната схема Медведев стартира по-добре срещата и направи пробив в третия гейм, но Карацев реагира с моментален рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който 121-ият в света руснак даде само точка на по-именития си съперник, за да поведе в частите. Във втората Карацев се нуждаеше от само един пробив, дошъл в петия гейм, за да довърши нещата в своя полза.

Той загуби само девет точки на първи сервис за целия мач, като спаси три от четирите възможности за пробив пред Медведев. Двамата руснаци завършиха с равен брой непредизвикани грешки – по 4, но разликата при уинърите бе осезаема в полза на Карацев – 28 на 12. В спор за място на полуфиналите той ще играе с победителя от мача между осмия в схемата Тейлър Фриц и китаеца Джъджън Джан.

Карен Хачанов от Русия също намери място в последните осем след двусетов успех над шампиона в Монте Карло и негов сънародник Андрей Рубльов. Хачанов чака победителя от мача между действащия шампион Карлос Алкарас и Александър Зверев в 1/4-финалите. Германецът Даниел Алтмайер е третият ясен четвъртфиналист след чиста победа над Жауме Мунар от Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ултрамаратонецът Рашид Ел Морабити се отказа от Marathon des Sables в родината си
Ултрамаратонецът Рашид Ел Морабити се отказа от Marathon des Sables в родината си
Симон Антони Иванов започна с победа на тенис турнира в Аламинос-Ларнака
Симон Антони Иванов започна с победа на тенис турнира в Аламинос-Ларнака