НОВИНИ

Атанас Илков е номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев 2"

Атанас Илков е номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев 2"
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 26.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Атанас Илков е номиниран за министър на вътрешните работи в проекта на служебен кабинет на Димитър Главчев. В момента той заема поста директор на Главна дирекция "Национална полиция" в МВР.

Главен комисар Атанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик, сочи автобиографичната му справка, публикувана на сайта на дирекцията.

Постъпва в системата на МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през Регионалната дирекция на вътрешните работи (РДВР) Пазарджик - "Криминална полиция", началник сектор "Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода", началник на сектор в Дирекция на Национална служба "Полиция" (ДНСП), началник на отдел "Криминална полиция" към Главна дирекция "Криминална полиция" (ГДКП).

През юли 2016 г. е назначен като началник на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Пловдив, година по-късно оглавява МВР - Пловдив. От юли 2019 г. оглавява МВР - Кърджали, а от 2020 г. Център за специализация и професионална подготовка - Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП. От октомври 2022 г. е директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Атанас Илков е завършил е висшето си образование в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград и е магистър по право. Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев: Предложените промени са след диалог с президента
Главчев: Предложените промени са след диалог с президента