НОВИНИ

Атанасова към БСП: Отчитаме предизвикателствата пред държавата

атанасова бсп отчитаме предизвикателствата държавата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:16, 04.05.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Политика
Слушай новината

“Тези консултации изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои пред всички парламентарни групи, за това 49-ят парламент да изпълни основната си задача, съставяне на редовно правителство”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

“Отчитаме предизвикателствата пред държавата и отговорността, която носим, особено ние като първа политическа сила, да предложим управленска програма. Отчитаме и отговорността пред тежките решения, които предстоят. Трябва да се наложат решения, които да ни върнат във времена на консервативна политика по бюджета, както и трайно да се препотвърждава евроатлантическият път на България”, каза още Атанасова.

“Вие сте управлявали с всички формации, с които ние през последните седмици и днес започнахме разговори. В този дух предлагам да коментираме най-съществените теми, които да са за поемане на отговорност не само в първия мандат, но и при всеки следващ”, заяви Атанасова. “Съзнаваме, че е дошъл момент, в който отговорността трябва да се споделя и неведнъж сме заявявали, че уважаваме всички избиратели на всички партии и сме готови да разискваме тези секторни политики, за да намираме интереса на българските граждани”, подчерта още тя.

Преди връчване на първия мандат за съставяне на редовен кабинет, ГЕРБ-СДС продължават разговорите за подкрепа, с парламентарните сили. Ръководството на първата по численост парламентарна група вече разговаря с ДПС. Предстоят днес разговори и с ИТН.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още шест автобуса от най-висок екологичен клас ще се движат до Витоша
Още шест автобуса от най-висок екологичен клас ще се движат до Витоша
Борислав Бояджиев: Едно нормално закономерно представяне
Борислав Бояджиев: Едно нормално закономерно представяне