НОВИНИ

Атлетико (Мадрид) си върна самочувствието след класика срещу Осасуна

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:11, 19.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
атлетико мадрид върна самочувствието класика осасуна
Слушай новината

Действащият шампион в Ла Лига Атлетико (Мадрид) се върна към победите в първенството, след като надигра с 3:0 гост отбора на Осасуна.

Успехът за момчетата на Диего Симеоне е много важен и от гледна точка на тяхното самочувствие, тъй като в сряда им предстои първият сблъсък от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед.

"Дюшекчиите" изиграха много солиден двубой, в който поведоха още в 3-ата минута чрез Жоао Феликс, който се възползва от лошо избита топка от стража на домакините и близка дистанция даде аванс на своя тим.

Луис Суарес удвои преднината на столичани в 59-ата минута, реализирайки страхотно попадение от над 30 метра. Уругвайският голмайстор забеляза, че вратарят на Осасуна е напуснал своята голлиния и не се поколеба да стреля въпреки сериозната дистанция, вкарвайки деветия си гол от началото на сезона в Ла Лига.

В самия край на двубоя пък Анхел Корея беше точен за крайното 3:0, а попадението беше шесто за него от началото на календарната година.

С тази победа Атлетико (Мадрид) отново дръпна с 3 точки пред Виляреал в битката за място в топ 4, след като по-рано днес "Жълтата подводница" надигра с 4:1 като гост тима на Гранада.

Загубата за Осасуна пък остави състава от Памплона на 9-то място на два пункта зад 8-ия Атлетик (Билбао) и на точка пред 10-ия Райо Валекано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донецк и Луганск обявиха мобилизация на мъжете в боеспособна възраст
Донецк и Луганск обявиха мобилизация на мъжете в боеспособна възраст
Ливърпул пречупи борбения Норич на "Анфилд"
Ливърпул пречупи борбения Норич на "Анфилд"