НОВИНИ

Атлетико (Мадрид) удари Бетис като гост и го измести от топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:07, 07.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
атлетико мадрид удари бетис гост измести топ
Слушай новината

Отборът на Атлетико (Мадрид) се завърна в зона Шампионска лига, след като постигна важен успех с 3:1 като гост на Бетис в среща от 27-ия кръг на Ла Лига.

"Дюшекчиите" стартираха по мечтан начин визитата си в Андалусия, повеждайки в резултата след само 64 секунди игра чрез Жоао Феликс, който беше точен от близко разстояние след подаване на Анхел Кореа.

В даденото от съдията петминутно продължение на първата част обаче Кристиян Тейо възстанови равенството след чудесен изстрел от дистанция, който направи безпомощен стража Ян Облак и така полуверемето завърши при резултат 1:1.

Равенството се задържа до 61-та минута, когато светкавично нападение от гостите отдясно завърши с подаване на Маркос Йоренте към Жоао Феликс, а за португалския национал не остана друго освен от границата на вратарското поле да отбележи за 2:1.

Крайното 3:1 за мадридчани пък оформи Тома Лемар десет минути преди края на редовното време, когато получи асистенция от Антоан Гризман.

Тази победа помогна на футболистите на Диего Симеоне да изпреварят именно днешния си съперник и да се изкачат до 4-то място в подреждането с 48 точки срещу 46 за Бетис. Атлетико е с равен актив с 3-ия Барселона, но "каталунците" са с мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов към феновете на Левски: Отново спечелихте категорично битката на трибуните
Станимир Стоилов към феновете на Левски: Отново спечелихте категорично битката на трибуните
Милан излъга като гост Наполи и оглави подреждането в Серия "А"
Милан излъга като гост Наполи и оглави подреждането в Серия "А"