НОВИНИ

Атлетико Мадрид удари Билбао с гол на Гризман и излезе трети в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:40, 16.10.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
атлетико мадрид удари билбао гол гризман излезе трети лига
Слушай новината

Отборът на Атлетико Мадрид излезе на трето място в подреждането на Ла Лига, след като надигра с минималното 1:0 като гост състава на Атлетик Билбао в среща от 9-ия кръг на шампионата.

На "Естадио Сан Мамес" "дюшекчиите" можеха да открият резултата още в 10-та минута, когато Алваро Мората се възползва от страхотно дълго подаване на свой съотборник, справи се с бранител на домакините, а след това и с техния страж, за да прати топката в мрежата.

След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче главният съдия Хорхе Васкес маркира нарушение на Мората срещу бранител на Билбао и така резултатът остана 0:0.

Всичко обаче беше напълно изрядно в 47-ата минута на двубоя, когато испанският нападател на Атлетико комбинира с Антоан Гризман, който беше забравен от отбраната на "баските" и необезпокояван вкара от близко разстояние попадението, което донесе трите точки за момчетата на Диего Симеоне.

В края на двубоя и вратарят Ян Облак се наложи да се намесва, като на два пъти отказа играчи на домакините с ключови намеси.

Една от най-любопитните ситуации обаче дойде две минути преди края на редовното време, когато арбитърът Хорхе Васкес взе решение да отсъди дузпа в полза на Атлетик за игра с ръка на Рейнилдо Мандава. Това наложи системата ВАР отново да влезе в употреба, за да подскаже на главния съдия, че топката всъщност е срещнала главата на футболиста от Мозамбик и така 11-метровият наказателен удар беше отменен.

С успеха си Атлетико Мадрид излезе на 3-то място в Ла Лига с актив от 19 точки, изпреварвайки именно състава на Атлетик Билбао, който е на 4-та позиция със 17 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е празникът на българската авиация
Днес е празникът на българската авиация
Пловдивски стоматолог работи по машина за дистанционни прегледи
Пловдивски стоматолог работи по машина за дистанционни прегледи