НОВИНИ

Атлетико спечели градското дерби с Райо Валекано и се доближи само на две точки от Реал

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:35, 10.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
атлетико спечели градското дерби райо валекано доближи две точки реал
Слушай новината

Отборът на Атлетико Мадрид продължи отличното си представяне в последно време в Ла Лига, след като в среща от 28-я кръг надигра с 2:1 като гост състава на Райо Валекано в мадридско дерби.

Успехът беше пети пореден за "дюшекчиите" в първенството, с което те се доближиха само на две точки от 2-о място в класирането, на което понастоящем се намира съставът на Реал Мадрид. Райо Валекано пък заема 9-а позиция с 37 пункта.

Гостите изковаха трите точки в средата на първото полувреме, като в 22-ата минута Науел Молина, след като завърши отлично изградена контраатака, която премина през Антоан Гризман и Алваро Мората.

Само две минути по-късно Атлетико Мадрид вече водеше с 2:0, а този път в прегръдките на своите съотборници беше Мигел Ермосо, който засече с глава центриране от ъглов удар на Яник Ферейра Караско.

През второто полувреме положението за Райо Валекано стана още по-тежко, когато в 61-а минута Флориан Льожен беше изгонен с директен червен картон, тъй като извърши нарушение срещу Алваро Мората като последен в отбраната и така остави своите съотборници с човек по-малко.

Макар и с 10 души на терена домакините намериха сили да намалят пасива си в 85-а минута след страхотно изпълнение на Фран Гарсия от дистанция, което направи безпомощен Ян Облак.

В последната минута от добавеното време футболистите на Райо Валекано имаха и сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Хосе Мария Хименес, но в крайна сметка до наказателен удар не се стигна и по този начин срещата приключи при резултат 2:1 в полза на гостите.

Победата увеличи и серията на Атлетико Мадрид от поредни мачове без загуба в Ла Лига на 12, като за последно момчетата на Чоло Симеоне допуснаха поражение с 0:1 от Барселона на 8 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соня Момчилова: СЕМ се сезира светкавично за скандалния клип от пловдивски мол
Соня Момчилова: СЕМ се сезира светкавично за скандалния клип от пловдивски мол
Тайван засече 11 китайски бойни кораба и 59 летателни апарата
Тайван засече 11 китайски бойни кораба и 59 летателни апарата