НОВИНИ

Аякс триумфира с титлата в Нидерландия

Аякс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:52, 11.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Аякс победи Хееренвеен с 5:0 в мач от 33-ия кръг на Ердевизие. По-този начин тимът си гарантира титлата кръг преди края на сезона. Точни за победителите точни бяха Николас Таяфико, Стивън Бергюс, Себастиан Алер, резервата Брайън Броби и Едсон Алварес.

През първото полувреме домакините наложиха натиск на стадион "Йохан Кройф Арена" и откриха резултата. Николас Таяфико стреля в долния десен ъгъл на противниковата врата за 1:0.

В 33-ата минута Стивън Бергюс удвои преднината на тима си.

Само четири минути по-късно Алард Линдхаут отсъди дузпа в полза на Аякс след нарушение на Ибрахим Дрешевич. Себастиан Алер покачи аванса на домакините.

След почивката гостите се опитаха да намалят изоставането си в резултата, но Антони Мусаба стреля в лявата греда. Мохамед Кудус пък шутира в напречната греда.

В 85-ата минута Ервин Мулдер спаси удар на Мохамед Дарами. Топката попадна в краката на Брайън Броби, който покачи на 4:0 от непосредствена близост.

В последната минута на редовното време Едсон Алварес оформи крайния резултат с удар от вътрешността на наказателното поле.

Аякс е на върха в класирането с актив от 82 точки. Хееренвеен заема 9-ата позиция с 38 пункта.

Това е втора поредна титла за тима, след като през сезон 2020/2021 шампион не бе провъзгласен заради пандемията от коронавирус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тяло на финландска гражданка е открито край София, има задържан
Тяло на финландска гражданка е открито край София, има задържан
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер в Румъния
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер в Румъния