НОВИНИ

Аякс уволни треньора си след само седем месеца начело

аякс уволни треньора седем месеца начело
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 27.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Алфред Шрьодер бе уволнен от треньорския пост в Аякс едва седем месеца, след като наследи на поста отишлия в Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Новината бе оповестена след изненадващото равенство на амстердамци с борещия се за оцеляването си в Ередивизи тим на Волендам, което остави нидерландския гранд на пето място в класирането, на седем точки от водача Фейенорд.

Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар акцентира върху „рискования футбол“ и „излишната загуба на точки“ като основните причини за решението, наред с това, че ръководството не е имало вяра, че Шрьодер „може да промени ситуацията“.

„Разочароващите резултати и липсата на развитие в отбора са основните причини за решението. Ръководството на клуба вече не е уверено относно тяхното споразумение. Договорът на помощник треньора Матиас Калтенбах също ще бъде прекратен с незабавен ефект“, се казва в клубно съобщение.

Бившият наставник на Твенте, Хофенхайм и Брюж Шрьодер имаше огромни обувки за запълване, след като замени на поста Тен Хаг, който спечели три шампионски титли на страната и два пъти Купата на Нидерландия, като стигна и полуфиналите в Шампионска лига през сезон 2018/2019.

Задачата му не бе улеснена след напускането на ключови играчи като Лисандро Мартинес и Антони по посока „Олд Трафорд“, докато Себастиан Алер, Райън Гравенберх, Николас Таляфико и Дейли Блинд също си тръгнаха от амстердамци.

Аякс е без победа в седем поредни мача за първенство, правейки шест последователни равенства, докато същевременно бе изхвърлен от Шампионската лига, финиширайки трети в групата си, зад Наполи и Ливърпул, но пред Рейнджърс, за да остане в битката в Лига Европа.

Нидерландският гранд гостува на Екселсиор в неделя, като им предстоят два мача с германския Унион Берлин в ЛЕ идния месец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Илиев зае 10-о място в спринта на Европейското по биатлон в Швейцария
Владимир Илиев зае 10-о място в спринта на Европейското по биатлон в Швейцария
Пожар избухна в къща за гости в Арбанаси
Пожар избухна в къща за гости в Арбанаси