НОВИНИ

Байерн Мюнхен окончателно сложи край на мъките на Барселона в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:35, 26.10.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
байерн мюнхен вкара седем гола боху еднолично поведе бундеслигата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен постигна победа с 3:0 при визитата си на Барселона в мач от предпоследния пети кръг от група С на Шампионската лига.

„Баварците“ откриха резултата на стадион „Ноу Камп“ в десетата минута, когато Серж Гнабри с дълъг извеждащ пас с външен фалц изведе Садио Мане зад гърба на отбраната на каталунците, нападателят на Байерн се озова очи в очи със стража Марк-Андре тер Стеген и с удар покрай вратаря на Барсе откри резултата.

Германският шампион удвои преднината си след точно половин час игра. След скоростна контраатака „баварците“ се озоваха трима срещу двама, Гнабри изведе Ерик Максим Чупо-Мотинг фронтално срещу вратаря на домакините и нападателят на Байерн се разписа с удар по земя между краката на Тер Стеген.

Крайният резултат оформи Бенжамен Павар с попадение в петата минута от добавеното време на срещата.

"Благодаря на феновете за безрезервната подкрепа. Те създадоха невероятна атмосфера. Наистина го оценяваме. Жалко, че не показахме това на терена. Трябва да приемем реалността - вече предупредих, че трябва да можем да поемаме такива удари и да се учим от тях. Това бе голям провал. Днес не успяхме да се конкурираме достатъчно добре. Не бяхме на нивото на съперника. Байерн игра много добре, бе много по-силен от нас, действаше с повече интензивност. Убеден съм, че и фактът, че още преди мача разбрахме, че отпадаме, също се отрази на психиката ни", заяви наставникът на Барселона Шави.

В другия мач от групата Интер Милано победи лесно с 4:0 у дома Виктория Пилзен. Успехът класира гранда от Италия за фазата на директните елиминации в турнира. Два гола на Един Джеко осигуриха важния успех за "нерадзурите" на стадион "Джузепе Меаца".

В класирането Байерн Мюхнен е лидер с пълен актив от 15 точки. Барселона заема третото място, без шанс за първите две места в групата и напролет ще играе за втора поредна година в елиминациите на Лига Европа. Втори е Интер с десет точки, докато на дъното е Виктория Пилзен без точков актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Класически Ливърпул превзе Амстердам
Класически Ливърпул превзе Амстердам
Сърбия има ново правителство
Сърбия има ново правителство