НОВИНИ

Байерн разби Борусия Д и измести "жълто-черните" от първото място в Бундеслигата

байерн разби борусия измести жълто черните първото бундеслигата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:59, 01.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен разгроми с с 4:2 състава на Борусия Дортмунд на "Алианц Арена" в Дер Класикер от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Състава на Томас Тухел е лидер с55 точки, с два пункта повече от "жълто-черните".

Шокиращ автогол на вратаря на Дортмунд Грегор Кобел, както и две маркови завършващи попадения на Томас Мюлер доведоха Байерн до аванс от 3:0 в 25-ата минута.

Кингсли Коман добави четвърти гол малко след края на полувремето, за да изпрати Байерн на две точки от гостите въпреки двата късни утешителни гола.

Дортмунд влезе в мача на непознатата позиция на първото място, с една точка пред Байерн, който миналата седмица уволни Юлиан Нагелсман в полза на Тухел.

Тухел, който спечели титлата за Купата на Германия по време на двегодишния си престой начело на Дортмунд, проведе само една тренировка с Байерн, но благодарение на Кобел те получиха летящ старт в 13-ата минута.

Завърналият се след петседмично прекъсване от контузия страж излезе от наказателното поле, за да се опита да изчисти дълъг пас на Упамекано, но успя да направи слаб контакт с топката, след което гледаше безпомощно как тя се търкаля в мрежата.

Само пет минути по-късно Мюлер вкара от корнер и след това отбеляза при добавка на удар на Лирой Сане.

За разлика от по-рано през сезона, когато Дортмунд обърна Байерн от 0:2, този път нямаше да има чудо, като Коман прокара топката под Кобел в началото на второто полувреме.

Емре Джан реализира утешителна дузпа, след като Серж Гнабри фаулира Джуд Белингам в наказателното поле, а холандският нападател Дониел Мален добави втори гол за Дортмунд в последната минута на редовното време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската полиция е застреляла палестинец близо до джамията Ал Акса
Израелската полиция е застреляла палестинец близо до джамията Ал Акса
Таванът на зала „Триадица“ прекъсна баскетболната среща между Левски и Черноморец Бургас
Таванът на зала „Триадица“ прекъсна баскетболната среща между Левски и Черноморец Бургас