НОВИНИ

България е сред малкото държави постигнали 20% намаление на тежко ранените при ПТП

българия сред малкото държави постигнали намаление тежко ранените птп
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:26, 19.12.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Слушай новината

България е сред малкото европейски държави постигнали 20% намаление на тежко ранените при пътнотранспортни произшествия през последното десетилетие. Това съобщи заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева по време на годишните награди на Автомобилната федерация на България.

По предварителни данни само 9 държави са постигнали заложената общоевропейска цел на десетилетието за намаление от 20% на броя тежко ранени при ПТП, една от които е България.

Днешната награда на Автомобилната федерация на България бе именно в знак на признание за общите усилия за повишаване безопасността на пътя в България и ангажимент за общото им надграждане съвместно с ДАБДП през идващата година.

Отличия в днешния ден получиха и народните представители Димитър Главчев и Пламен Тачев, както и Министерството на младежта и спорта, Министерството на вътрешните работи, Съюза на българските автомобилисти и др. Наградени бяха и състезателите, постигнали най-добри резултати през изминалата календарна година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО проверява компютрите си след кибератака срещу САЩ
НАТО проверява компютрите си след кибератака срещу САЩ
Почина акад. Иван Радев, първият извънстоличен член на БАН
Почина акад. Иван Радев, първият извънстоличен член на БАН