НОВИНИ

България излиза срещу Черна гора в третия си двубой на Евробаскет 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:14, 04.09.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
българия излиза черна гора третия двубой евробаскет 2022
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще се изправи днес срещу Черна гора в третия си мач от група А в грузинската столица Тбилиси на Евробаскет 2022.

Двубоят е с начален час 14.30 българско време и ще бъде излъчен на живо в ефира на БНТ 3, като ще може да го наблюдавате и на bntnews.bg/sport. Студийната ни програма започва 30 минути по-рано.

В първите си две срещи "лъвовете" отстъпиха на фаворитите в групата в лицето на Испания и Турция, но и в двата мача показаха добри неща, които дават повод за оптимизъм преди днешния двубой.

Основният проблем на българите в първите два мача несъмнено беше играта в защита, като именно там селекционерът Росен Барчовски ще трябва да нанесе корекции, ако иска неговите момчета да стигнат до първия си успех в групата.

Съставът на Черна гора обаче изобщо не е за подценяване, след като в първата си среща черногорците затрудниха сериозно тима на Турция, а вчера надиграха със 76:70 отбора на Белгия за първия си успех в групата.

Така на практика днешният двубой се явява ключов за България, ако Александър Везенков и компания имат желание да се борят за място в елиминационната фаза на надпреварата. При успех "лъвовете" ще се изравнят по показатели със съперниците от Черна гора и ще запазят сериозни шансове за продължаване в следващата фаза.

По регламент първите четири отбора във всяка група ще се класират за 1/8-финалите, като за момента в нашата група лидери са Испания и Турция с по два успеха и нито едно поражение, следвани от Черна гора и Белгия, които имат по една победа и една загуба. На последните две места пък са домакините от Грузия и България, които все още са в търсене на първия си успех на Евробаскет 2022.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка техника ще започне разчистването в село Трилистник (Снимки)
Тежка техника ще започне разчистването в село Трилистник (Снимки)
АЕЦ "Запорожие" отново е изгубила връзка с мрежата на Украйна
АЕЦ "Запорожие" отново е изгубила връзка с мрежата на Украйна