НОВИНИ

България излиза срещу Германия в 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021 тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:46, 12.09.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
българия започна победа участието европейското волейбол
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Груповата фаза на ЕвроВолей 2021 за мъже е вече зад гърба ни, а шампионатът на Стария континент вече навлиза в решителната си фаза.

Вчера в Гданск дори се изиграха първите два 1/8-финала, в които Полша и Русия взеха своето, за да оформят зрелищен двубой помежду си още на 1/4-финалите.

Днес, още четири тима ще намерят място сред най-добрите осем на ЕвроВолей 2021, като всички българи стискат палци сред тях да бъде и нашият национален отбор.

Волейболистите на Силвано Пранди ще изиграят тази вечер от 20.00 часа своя 1/8-финален двубой, а арена на събитието ще бъде вече до болка познатата ни зала "Остравар" в Чехия.

"Лъвовете" започнаха участието си на ЕвроВолей 2021 с успехи срещу Черна гора и Чехия, но последваха две тежки поражения от съставите на Италия и Словения.

Това изправи нашите момчета до стената преди последния мач от групата срещу Беларус, в който загубата щеше да означава край на участието им на Европейското.

Макар и трудно, Цветан Соколов и компания сториха необходимото и след победа с 3:1 гейма си осигуриха 3-то място в Група В и място на 1/8-финалите.

Там, Българския национален отбор ще срещне тима на Германия, с който не веднъж "лъвовете" са се срещали на големи първенства.

Като става въпрос за Европейски първенства обаче в последните десет години предимството е твърдо на страната на родните национали, които са спечелили четири от последните пет двубоя срещу германците, като нямат поражение в елиминационната фаза.

Двубоят България - Германия също така ще противопостави един срещу друг двама италиански треньори, като Силвано Пранди се изправя срещу Андреа Джани.

В българския щаб всички се надяват нашите момчета най-накрая да покажат истинското си лице на ЕвроВолей 2021 и да успеят да преодолеят Бундестима, но това при всички положения няма да бъде лесна задача.

Германците допуснаха само една загуба до момента в турнира, като тя дойде срещу олимпийския шампион Франция, който вече е воден от бразилската легенда Бернардо Резенде.

Ще успеят ли "лъвовете" на Силвано Пранди да покажат най-доброто от себе си и да елиминират Бундестима или мечтите им за добро представяне на ЕвроВолей 2021 ще угаснат още тази вечер?

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакскобургготски: Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко
Сакскобургготски: Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко
Мика Зайкова: Няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.
Мика Зайкова: Няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.