НОВИНИ

България надигра Кипър за трета поредна победа под ръководството на Младен Кръстаич

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:49, 16.11.2022
6555
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
българия надигра кипър трета поредна победа ръководството младен кръстаич
Снимка: БНТ
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол постигна победа с 2:0 над селекцията на Кипър в приятелска среща, играна в Ларнака.

България откри резултата на стадион „АЕК Арена“ в 24-ата минута, когато Спас Делев пресира Стелиос Андреу в половината на Кипър, бранителят на домакините се подхлъзна и това позволи на Делев да отнеме топката. Последва подаване по земя към Кирил Десподов отляво в наказателното поле на „белите“, който стреля по земя от границата на вратарското поле, като топката мина под плонжа на стража Костас Панаий и влетя в десния ъгъл на вратата.

Съставът на Тимур Кецбая получи отлична възможност да изравни резултата в 33-ата минута. След грешка в халфовата линия на България, Йоанис Питас бе изведен отляво в наказателното поле на „лъвовете“, нагласи си топката за десния крак и стреля по диагонал пред вратарското поле, като ударът му преодоля вратаря Даниел Наумов, но на голлинията бранителят Петко Христов изчисти и предотврати попадение.

„Лъвовете“ удвоиха преднината си в 71-ата минута, когато голмайсторът Десподов пусна високо извеждащо диагонално подаване към Спас Делев зад отбраната на Кипър. Бързоногият футболист овладя топката на гърди около точката за изпълнение на дузпа и с изстрел от воле прати неспасяемо топката в левия ъгъл на стража Панаий.

Контролата с Кипър бе трети двубой на селекционера Младен Кръстаич, начело на „лъвовете“. В предишните си две срещи „трикольорите“ постигнаха победи с 5:1 над Гибралтар и с 1:0 над Северна Македония в Скопие от Лигата на нациите.

В неделя, 20 ноември, България ще изиграе последния си мач за 2022 г. при визитата си на Люксембург от 16.00 часа българско време. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 2 и онлайн на www.bntnews.bg/sport, а студийната програма стартира в 15.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови седем обвинения за сексуални престъпления на Кевин Спейси
Нови седем обвинения за сексуални престъпления на Кевин Спейси
Хебър Пазарджик с втора поредна загуба в групите на волейболната Шампионска лига
Хебър Пазарджик с втора поредна загуба в групите на волейболната Шампионска лига