НОВИНИ

България отстъпи на Испания в пет сета на еврошампионата за жени до 20 г.

Второ поражение за българките на турнура.

Български национален отбор по волейбол за жени до 20 години
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 07.08.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за жени под 20 години загуби драматичен двубой срещу Испания с 2:3 (15:25, 25:16, 25:16, 25:21, 4:15) на европейското първенство в зала „Христо Ботев“. Поражението е второ за България, след като предния ден отстъпи на Белгия с 0:3.

В първия гейм у играта на българките се виждаше напрежението от загубата срещу Белгия. Още в началото испанките взеха аванс от 5:2. Въпреки че България успя да изравни за 6:6, проблемите с посрещането бяха видими. Дойде серия от осем поредни точки за съперника. Дори прекъсването на треньора Борислав Крачанов при четвъртата не помогна. България загуби първия гейм с 15:25.

Във втория ситуацията в зала „Христо Ботев“ коренно се промени. Този път българките поведоха с 5:2, а Испания изравни за 6:6. Започна дълга размяна на точки. Тя продължи до 11:11. Дойде ред за хубава серия за България от три точки. Въпрос на минути беше кога геймът ще приключи в българска полза. Случи се с 25:16.

След 6:6 в третия гейм резултатът и представянето изцяло бяха за България. Резултатът набъбна до 12:7. Испания все пак се върна в частта. Иберийките намалиха до 15:16, но това беше единственият успех в гейма. Седем поредни точки за България узакониха преднината на тима.

Четвъртата част беше най-оспорвана от всички в мача. Нито един от съперниците не взимаше сериозно предимство. Когато Испания поведе с 12:10, последва отлична серия за България от четири точки. Резултатът пак се изравни при 14:14. Размяната на успешни атаки отново беше на корта. До края българките не стигнаха до равенство. Испания прати мача в тайбрек с 25:21.

Петият гейм започна повече от лошо с четири точки за съперника. Испанките въобще не бъркаха. Крачанов опита с последен таймаут да направи промяна, но резултатът беше 3:10. Тайбрекът завърши 15:4 за Испания.

В петък е четвъртият мач на България срещу Словения отново от 17:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар пламна в пловдивския жилищен район "Тракия"
Пожар пламна в пловдивския жилищен район "Тракия"
Кийган Палмър защити олимпийската си титла на парк скейтборд
Кийган Палмър защити олимпийската си титла на парк скейтборд