НОВИНИ

България с победа на двойки над Австрия на "Били Джийн Кинг къп"

българия победа двойки австрия били джийн кинг къп
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 11.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска спечелиха срещата по двойки срещу Австрия на турнира от Група I на Евро-африканската зона за "Били Джийн Кинг къп" - световното отборно първенство при дамите.

Българките направиха обрат и се наложиха със 6-7(8), 6-2, 6-4 над Барбара Хаас и Синя Краус. Нашите момичета губеха с 2-4 в третата решителна част, но спечелиха следващите четири гейма.

За съжаление България отстъпи с 1-2 победи от Австрия в първата си среща от турнира. По-рано днес Джулия Терзийска загуби с 1-6, 4-6 от Синя Краус, а Изабелла Шиникова отстъпи с 2-6, 3-6 на Юлия Грабер.

България е в група с отборите на Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. Утре нашите момичета ще играят срещу Хърватия.

България е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Йоана Константинова и Росица Денчева. Капитан на България е Дора Рангелова. Вики Томова пропусна днешната среща с Австрия. Вчера първата ракета на България игра финал на турнира на червени кортове в Оейраш (Португалия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев пристигна в Португалия
Президентът Радев пристигна в Португалия
Разногласия в коалицията: Възможна ли е единна кандидатура за шеф на БНБ?
Разногласия в коалицията: Възможна ли е единна кандидатура за шеф на БНБ?