НОВИНИ

България с трима шампиони от "Златната ръкавица"

Снимка: БФ по бокс
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 06.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

България излъчи трима шампиони в 39-ото издание на международния турнир по бокс за младежи и девойки "Златната ръкавица" във Войводина, Сърбия. Водени от Борислав Бояджиев нашите таланти спечелиха общо 5 медала.

Златни отличия грабнаха Радослав Росенов, който получи и индивидуална награда, както и Красимир Джуров, и Кирил Борисов. Със сребро се поздрави Уилиам Чолов, а бронз спечели Даниел Кирилов (57 кг).

В категория до 60 кг Радослав Росенов надделя над силния украинец Данило Дрижа. Националът ни се представи на изключителна висота по време на целия турнир и заслужено бе избран за най-добър боксьор от чужденците в Сърбия.

При 63,5-килограмовите Красимир Джуров постигна успех над Рафаел Буза (Унгария), докато при най-тежките (+92 кг) Кирил Борисов преодоля съпротивата на румънеца Йон Добрен.

В категория до 75 кг Уилиам Чолов остана със сребърен медал, въпреки че се представи изключително силно във финала с представителя на домакините Рашко Симич. Съдиите прецениха да дадат победата на местния боксьор, който като единствен шампион от Сърбия бе избран и за най-добрия на турнира.

Припомняме, че "Златната ръкавица" във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври.

В тази връзка старши треньорът Борислав Бояджиев сподели след турнира, че е доволен от представянето на националите ни, както и от цялостното ниво на надпреварата, в която участие взеха боксьори от 15 страни.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Обстановката в парламента срива всякакви усилия за рационално решение
Президентът Радев: Обстановката в парламента срива всякакви усилия за рационално решение
От утре влизат в сила новите противоепидемични мерки
От утре влизат в сила новите противоепидемични мерки