НОВИНИ

България ще гони победа и над Уелс по пътя си към Евро 2023

младежи българия
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 07.09.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Младежкият национален отбор на България ще изиграе днес втората си среща от квалификационната кампания за европейското първенство през 2023 г.

След победата над Молдова с 2:0 като гости, сега възпитаниците на селекционера Александър Димитров се изправят срещу тима на Уелс. Двубоят на стадион "Славия" е с начален час 18.20 и ще бъде излъчен пряко по БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

Безспорен факт, е че разполагаме с талантливо поколение, което дава надежди, че може да влее свежа кръв и в представителния ни състав. В предишните квалификации младите "лъвчета" бяха в много трудна група с Русия, Полша и Сърбия, но допуснаха само две загуби от общо 10 мача и малко не им достигна да се класират на бараж.

Сега основните конкуренти на българите ще са Нидерландия и Швейцария, а за да имат шанс за едно от първите две места, "лъвчетата" трябва да са безгрешни срещу останалите си съперници.

Уелс изигра първия си мач от квалификациите още в началото на юни, когато направи нулево равенство с Молдова. "Драконите" са корав отбор, но със сигурност отстъпват като класа на България. Ако родните таланти подходят с максимална концентрация, е логично да очакваме втора победа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо наш спортист е отхвърлен от системата на параолимпийците?
Защо наш спортист е отхвърлен от системата на параолимпийците?
БНТ започва новия сезон с ново съдържание
БНТ започва новия сезон с ново съдържание