НОВИНИ

България U19 загуби във втория си мач на Световното първенство за юноши в Иран

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:37, 25.08.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
българия u19 загуби втория мач световното първенство иран
Слушай новината

Българският национален отбор за юноши до 19 години загуби с 1:3 (25-21, 22-25, 30-32, 22-25) от състава на Русия във втория си двубой от Група В на Световното първенство за юноши в иранската столица Техеран.

Възпитаниците на Мартин Стоев отстъпиха в много оспорван двубой на връстниците си от "Сборная", като определено могат да съжаляват за пропуснатите възможности в третия и четвъртия гейм.

Мачът започна много оспорвано, като в първия гейм двата отбора вървяха точка за точка до 18-18. В този момент българите демонстрираха отлична игра в защита, за да вземат следващите три разигравания, повеждайки с 21-18. До края волейболистите на Мартин Стоев задържаха аванса си и след 25-21 поведоха в резултата.

Втората част тръгна лошо за "лъвчетата", които след няколко неточности се оказаха изоставащи с 4-8. За щастие българите се стабилизираха и доведоха нещата до равенство при 13-13. В края на гейма обаче отново грешки в нашето поле позволиха на Русия да се откъсне напред и след 25-22 "Сборная" изравни резултата.

Третият гейм протече изключително драматично, като руснаците на два пъти се откъсваха в резултата, но нашите момчета успяваха да изравнят. В края на гейма българите дори пропуснаха две възможности да поведат отново в сетовете и в крайна сметка и тази част отиде на сметката на Русия след 32-30 след две поредни точки, дошли директно от начален удар.

Четвъртата част започна по-добре за "лъвчетата", които съумяха да поведат с 12-8. За съжаление "Сборная" обърна развоя на гейма и отвори три точки разлика при 20-17. Грешки на руснаците позволиха на българите да изравнят при 20-20, но за съжаление в решителните моменти Русия отново беше по-добрия отбор и след 25-22 сложи точка на спора в този мач.

Александър Николов от нашия тим беше най-добър на игрището със своите 29 точки, докато за победителите капитана Михаил Лабинский се отчете с 23.

Така, в класирането Русия излезе начело след втората си поредна победа, докато България е на 2-то място с една победа и една загуба. По-късно днес предстои срещата между отборите на Тайланд и Камерун.

Утре за "лъвчетата" предстои мач срещу състава на Белгия, който започва в 17.30 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов с успешен лагер в Швейцария, тренира с най-добрите алпийци в света
Алберт Попов с успешен лагер в Швейцария, тренира с най-добрите алпийци в света
Половината от тунела на пътя за Рилския манастир е готов
Половината от тунела на пътя за Рилския манастир е готов