НОВИНИ

България в трудна група за финалния кръг на европейското първенство по минифутбол

"Лъвовете" са водачи на група Е, където ще спорят с отборите на Сърбия, Португалия и Грузия.

българските национали минифутбол отстъпиха азербайджан четвъртфиналите световното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 05.04.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по минифутбол попадна в трудна група на предстоящото Евро 2024, което ще се проведе в Сараево, Босна и Херцеговина. "Лъвовете" са водачи на група Е, където ще спорят с отборите на Сърбия, Португалия и Грузия. Два от тези противници - грузинците и португалците, излязоха от групите си на Мондиал 2023 в ОАЕ.

Грузия впечатли всички, след като с пълен актив оглави групата си, надигравайки тогавашния актуален първенец на планетата Мексико. Тимът отпадна на елиминациите с дузпи от домакина ОАЕ, но показа своята класа. България и Грузия се срещнаха и на предходното европейско първенство, като тогава българският тим спечели с 2:0.

Португалия също излезе от групата си в ОАЕ, завършвайки на второ място след бронзовия медалист Унгария. После беше съперник на Азербайджан, а азерите спечелиха, за да си срещнат българите на четвъртфинала след това и в последствие да спечелят и титлата. Сърбия отпадна с трето място в същата група като Португалия, но сега идва с обновен състав с няколко нови лица.

Селекционерът на България и треньор номер едно в мини футбола за 2023 г. Николай Михов даде своите първи впечатления за жребия за Евро 2024 в Босна и Херцеговина, като се съгласи с мнението, че групата е по-сложна от тази на Мондиала в ОАЕ.

"Изключително равностойна група. По мои наблюдения всички отбори в нея използват похвати от футзала. Грузия надгради много от последния ни мач с тях, когато ги победихме. Португалците са една загадка, могат да дойдат с всякакъв състав и да са конкурентен отбор. Азербайджан ги победи с 4:1, но мачът не бе лесен за азерите. Сърбите изглеждат по-приемлив жребий на фона на последните резултати, но и това не трябва да ни заблуждава. Те винаги са имали голям избор от състезатели", заяви Михов.

Нашият национален отбор се събира на лагер между 12 и 14 април в Бояна, като Михов ще работи по-скоро върху синхрона в състава, а не конкретно върху съперниците ни. Предстоят и няколко официални контролни мача през май, които да ни подготвят за Сараево.

"Ще се концентрираме върху нещата в нашия състав. Какво можем да подобрим, какво хубаво да развием още. Няма да работим специално за съперниците ни от групата", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Глушков - номиниран за министър на младежта и спорта в кабинета "Главчев"
Георги Глушков - номиниран за министър на младежта и спорта в кабинета "Главчев"
Калин Стоянов - номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев"
Калин Стоянов - номиниран за министър на вътрешните работи в кабинета "Главчев"