НОВИНИ

България загуби от Унгария на старта на "Били Джийн Кинг къп"

Родният тим отстъпи с 1-2 успех в първия си сблъсък от надпреварата, а в утрешния ден воденият от капитана Магдалена Малеева отбор се изправя срещу състава на Дания

българия загуби унгария старта били джийн кинг къп
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Тенис
19:07, 08.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

България загуби от Унгария с 1-2 победи в откриващата си среща от първа група на Евро-африканската зона на отборната тенис надпревара "Били Джийн Кинг къп", която започна днес в Оейраш, Португалия.

Сблъсъкът за нашите момичета стартира с поражение на сингъл на Гергана Топалова, която отстъпи на Адриен Нади 5:7, 6:7(4), но след това Виктория Томова изравни общия резултат след успех с 6:3, 6:3 над Наталия Сабанин.

По този начин дуелът трябваше да бъде решен в мача на двойки, в който за съжаление Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева загубиха с 4:6, 3:6 от Сабанин и Наги.

Така нашите момичета потеглиха в груповата фаза със загуба, а в утрешния ден им предстои да се изправят срещу тима на Дания, който днес отстъпи с 1-2 успеха на Австрия.

България участва в настоящото издание на "Били Джийн Кинг къп" в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева, които са водени от новия капитан Магдалена Малеева.

Състезанието се провежда с нов регламент. Отборите са разпределени в 3 групи с по 4 тима, като победителите ще се класират за междуконтиненталните плейофи през месец ноември. Завършилите на второ място пък ще играят за определяне на още един тим, класиращ се за плейофите. Завършилите на последните места в групите ще играят за определяне на двата изпадащи отбора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца и Крумовград поделиха точките след нулево реми
Ботев Враца и Крумовград поделиха точките след нулево реми
Мария Габриел представи първия проект за външнополитическа стратегия на България
Мария Габриел представи първия проект за външнополитическа стратегия на България