НОВИНИ

България започна с победа участието си на европейското по волейбол

българия започна победа участието европейското волейбол
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 03.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България тръгна по най-добрия начин на Европейското първенство 2021. Състезателите на Силвано Пранди победиха Черна гора с 3:0 (25:22, 25:17, 27:25 ) в първия си мач от група В в чешкия град Острава.

Така тимът ни записа 3 точки, като дели челото на класирането с Италия, която също започна с тригеймова победа. Категоричният успех пък е отлична предпоставка за увереност и настроение преди следващите двубои.

"Лъвовете" показаха добро ниво и игрови ритъм. Те имаха предимство през по-голямата част от мача. На моменти допускаха по-близо съперника, но след това отново взимаха нещата в свои ръце.

Още на старта волейболистите ни поведоха с 4:1 и показаха, че ще диктуват темпото, като поддържаха преднината до 17:13. Съперникът се доближи до две точки разлика 16:18, а след това успя да вкара интрига, като намали пасива си до точка - 21:22. Нашите обаче не позволиха по-трудни ситуации, като показаха класата си и спечелиха гейма.

Във втората част доминацията на България продължи с пълна сила, като тимът ни поведе с 18:11. Отново леко отпускане доведе до 20:16, но след това състезателите ни бяха повече от категорични и направиха точкова серия, като оставиха черногорци на 16 точки.

Двата успешни гейма доведоха до понижена концентрация, което бе използвано максимално от съперника. Играта тръгна равностойно и продължи така докрай. Във важния момент тимът ни отново се събра. При 25:25 Цветан Соколов отбеляза ас и изведе съотборниците си напред, а отлична атака на Тодор Скримов сложи финалния акорд в мача.

Следващия двубой на националите е в понеделник, 5 септември срещу отбора на домакините Чехия и е с начален час 17.00 ч. българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терористичен акт в Нова Зеландия: Нападател рани шестима в супермаркет
Терористичен акт в Нова Зеландия: Нападател рани шестима в супермаркет
Байдън нареди да се окаже федерална помощ след опустошенията от "Айда"
Байдън нареди да се окаже федерална помощ след опустошенията от "Айда"