НОВИНИ

Българките излизат днес срещу Сърбия в първия си сблъсък на "Били Джийн Кинг къп"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:16, 10.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по тенис за жени започва днес участието си Група 1 на отборната надпревара "Били Джийн Кинг къп" в Анталия, Турция, а първият съперник на нашите момичета ще бъде съставът на Сърбия.

Нашият отбор пристигна в Анталия без най-добрата си тенисистка Виктория Томова, като в нейно отсъствие капитанът Дора Рангелова ще разчита на Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева.

С тимът ни в Турция са още треньорът Михаил Атанасов, кондиционният треньор Кирил Симеонов и физиотерапевтът Милен Илиев.

В същото време първият ни съперник Сърбия залага на най-доброто в този турнир, като избраничките на капитана Душан Вемич са Александра Крунич, Олга Данилович, Лола Радивоевич, Мия Ристич и Катарина Козаров.

Припомняме ви, че вчера беше изтеглен жребият за груповата фаза, който изпрати българките в група В, където освен сръбкините са още тенисистките на Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другия поток пък попаднаха Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

Турнирът ще се проведе от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Три отбора от всички участници ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на "Били Джийн Кинг къп", докато два тима ще изпаднат в Група 2. Победителите в двете групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Витанов: БСП трябва да се върне там, където ѝ е мястото - първа политическа сила
Петър Витанов: БСП трябва да се върне там, където ѝ е мястото - първа политическа сила
Лодка с 400 мигранти бедства в Средиземно море между Либия и Малта
Лодка с 400 мигранти бедства в Средиземно море между Либия и Малта