НОВИНИ

Българската агенция за инвестиции е с нов изпълнителен директор

българската агенция инвестиции нов изпълнителен директор
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 11.04.2022
Чете се за: 01:20 мин.
Политика
Слушай новината

Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, съобщиха от Министерство на иновациите и растежа.

Богданов е бакалавър по финанси от ВУЗФ. Учил е в Университета Уест Честър в САЩ. Магистър по европейски бизнес и финанси от УНСС и Университета Нотингам Трент във Великобритания. Специалист по бизнес развитие с над 10-годишен опит. Работил е за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност. Женен, с две деца.

„Инвестициите и иновациите са фокус в мандата на правителството. Поставили сме си за цел да привличаме високотехнологични инвестиции, които да създават добавена стойност за цялото общество. БАИ има нужда от нова енергия и проактивна стратегия за привличане на чуждестранни инвестиции“, коментира министър Лорер.

Досегашният изпълнителен директор на БАИ Стамен Янев (на снимката долу) става съветник към политическия кабинет на министъра на иновациите и растежа, с ресор инвестиции.

Снимка: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна организация за деца се дистанцира от Кристиано Роналдо
Благотворителна организация за деца се дистанцира от Кристиано Роналдо
България инвестира 170 млн. лв. за изкуствен интелект
България инвестира 170 млн. лв. за изкуствен интелект